کشور به ۸ مركز پیوند مغز استخوان جدید نیاز دارد

وزیر بهداشت گفت: ۴ مركز پیوند مغز استخوان در كشور فعال شده است اما با توجه به گسترش بیماریهای غیر واگیر به خصوص سرطانها، ۸ مركز پیوند مغز استخوان دیگر نیازمندیم.
وزیر بهداشت گفت: ۴ مركز پیوند مغز استخوان در كشور فعال شده است اما با توجه به گسترش بیماریهای غیر واگیر به خصوص سرطانها، ۸ مركز پیوند مغز استخوان دیگر نیازمندیم.
كامران باقری لنكرانی، در حاشیه اجلاس انتقال خونهای كشورهای عضو اكو، در جمع خبرنگاران، افزود: ایجاد هر مركز پیوند مغز استخوان نیازمند زیرساختهای قوی، منابع مالی و انسانی مناسب است، هر تخت پیوند مغز استخوان نیز ۱۵۰ میلیون تومان هزینه دارد بنابراین افزایش این مراكز كار اساسی نیست. با وجود این طی ۳ سال گذشته دو مركز جدید پیوند مغز استخوان در بیمارستان ولی عصر و طالقانی تهران ایجاد شد.
وی افزود: ایجاد موسسات بانك خون بند ناف، برای دو منظور انجام میشود، یكی اینكه هر فرد برای آینده خود خون بند نافش را در یك مركز نگهداری كند، كه نمیتواند یك هدف كلان كشوری باشد، اما هدف مهمتر این است كه از ذخایر این بانكها برای پیدا كردن دهنده مناسب در پیوند مغز استخوان استفاده كنیم، برای این كار باید حداقل ۵۰ هزار نمونه در یك بانك خون بند ناف باشد كه چنین كاری از یك سازمان بزرگ مانند انتقال خون بر میآید.
وی اضافه كرد: تاكنون ۲ موسسه بانك خون بند ناف در كشور تاسیس شده است كه سومین آن در انتقال خون ایجاد میشود، موسسات دیگر هم میتوانند با گرفتن مجوز در این زمینه فعال شوند.
وزیر بهداشت گفت: نوسازی سازمان انتقال خون از برنامه های مهم وزارت بهداشت است به همین منظور امسال ۹ میلیارد تومان به عنوان بودجه تملك دارایی در اختیار این سازمان قرار گرفته است، نوسازی كه طی ۳ سال گذشته در سازمان انتقال خون بوده است به خصوص در قسمتهایی كه مردم كمتر میببنند، مانند آزمایشگاههای كنترل كیفی به حدی است كه قابل مقایسه با قبل از آن مثلاً ۵ سال پیش نیست.
وی ادامه داد: اكنون ما توانستیم استاندارد پلاسمای اروپا را به دست آوریم و برای تولید فرآورده های مشتق از پلاسما اكنون پلاسمای ایرانی به اروپا فرستاده میشود و به صورت فرآورده به ایران بر میگردد كه هم صرفه جویی اقتصادی بالایی دارد و هم ایمنی محصولات خونی تضمین شده است.
وی گفت: البته ما در اینجا متوقف نمیشویم و باید محصولات خونی در كشور تولید شود، البته برخی كشورها علاقهای به تبادل فناوری با ما ندارند بنابراین ما نباید تا آخر خریدار فناوری آنان بمانیم، به همین خاطر در تلاشیم تا خودمان این تكنولوژی را در كشور تولید كنیم دانشمندان ما به طور جدی در این زمینه كار میكنند و ما سرمایهگذاریهای مختلف در این زمینه استقبال میكنیم.
باقری لنكرانی افزود: استفاده بیشتر از خون مثل جداسازی سلولهای بنیادین از خون محیطی جزء برنامه های ماست كه در این زمینه سازمان انتقال خون به نتایج خوبی رسیده است، این موضوع به ما امكان توسعه بیشتر را میدهد.
منبع : خبرگزارى فارس
point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting
videos to your blog when you could be giving us something informative to read?